Nieuwe regering in Niger met Bazoum en Massoudou als ministers

Nieuwe regering in Niger met Bazoum en Massoudou als ministers
Nieuwe regering in Niger met Bazoum en Massoudou als ministers

Twee vertrouwenlingen van de Nigerese president Issoufou zijn de nieuwe ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie in de nieuwe regering van Brigi Rafini, zo klonk het in een mededeling op de staatstelevisie. De nieuwe regering bestaat uit 38 leden, maar daar is geen enkel oppositielid bij ondanks het voorstel van Issoufou om een eenheidsregering te vormen.
Mohamed Bazoum, de voorzitter van de Nigerese Partij voor Democratie en Socialisme (PNDS), volgt Hassoumi Massaoudou op als minister van Binnenlandse Zaken. Massaoudou wordt op zijn beurt de nieuwe minister van Defensie.
Foumakoye Gado en Seidou Sidibé, twee andere zwaargewichten uit de PNDS, zijn net als in de vorige regering de respectievelijke ministers van Olie en Financiën.
Ibrahim Yacoubou wordt minister van Buitenlandse Zaken en Marou Amadou wordt de nieuwe minister van Justitie.
President Issoufou wordt geconfronteerd met een opstand van de oppositie, die het voorstel om een regering van nationale eenheid te vormen afwees.
Issoufou werd herkozen met 92,51 procent van de stemmen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De oppositie had opgeroepen tot een boycot.

Bron: Belga