Kwalif. EK voetbal 2017 (v) – Red Flames verslaan Estland met 6-0

Kwalif. EK voetbal 2017 (v) - Red Flames verslaan Estland met 6-0

In hun vijfde kwalificatiewedstrijd om deelname aan het EK vrouwenvoetbal 2017 hebben de Red Flames dinsdag in Leuven vlot met 6-0 gewonnen van Estland, 80e op de wereldranglijst. België, 28e op de wereldranglijst, gaat aan de leiding in groep 7, Estland is de rode lantaarn. Bij de rust hadden de meisjes van bondscoach Ives Serneels een 3-0 voorsprong op het bord gezet. Maud Coutureels (11e), Tinne De Caigny (21e en 50e), Tessa Wullaert (30e en 63e) en Tine Schryvers (66e) scoorden.
In de stand gaat België met 11 punten aan de leiding. Engeland volgt op één punt, maar speelde ook een wedstrijd minder. Dan volgen Servië (7), Bosnië (6) en Estland (0). Voor hun volgende wedstrijd trekken de Flames op 3 juni naar Estland. De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes plaatsen zich voor de eindronde in Nederland. De overige twee nummers twee strijden in een dubbel barrageduel voor het laatste EK-ticket.
België speelde tegen Estland met Justien Odeurs, Laura Deloose, Aline Zeler (cap.), Heleen Jaques, Maud Coutereels, Tinne De Caigny, Julie Biesmans, Lenie Onzia (64e. Jana Coryn), Davina Philtjens, Janice Cayman (46e. Tine Schryvers) en Tessa Wullaert (81e. Sara Yuceil).

.bron: Belga