Handelsmissie Marokko - Belgisch-Luxemburgse handelskamer viert 90-jarig bestaan te midden van aanslagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgisch-Luxemburgse handelskamer in Marokko heeft maandag haar 90-jarig bestaan gevierd met de gala-avond 'fashion.be' in Casablanca. Tijdens de openingstoespraak werd stilgestaan bij de aanslagen in Brussel van 22 maart.

"Eendracht maakt macht", zo zei de voorzitter van de handelskamer Lucien Leuwenkroon. De economische missie van 77 bedrijven uit de drie regio's onder leiding van Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne, heeft "in deze moeilijke tijden" een hoge symboolwaarde.

"De lange geschiedenis van België en Marokko beperkt zich niet tot de economie", zei Jodogne voor een publiek van meer dan 200 gasten. "Onze banden zijn veranderd in een diepe vriendschap."

De Belgische ambassadeur in Marokko, Frank Carruet, zei dat "de levensduur van de kamer de kwaliteit van de vriendschap en het vertrouwen tussen de twee landen weerspiegelt.

De gala-avond, die werd geopend met een cover van "Quand on n'a que l'amour" van Jacques Brel, werd opgeluisterd met een modeshow van de Belgische modemerken Pauline B. en Just In Case. De opbrengst gaat naar AGIR, een organisatie die kinderen met kanker ondersteunt.

Bron: Belga