Gevonden schilderij is authentieke Caravaggio

Gevonden schilderij is authentieke Caravaggio
Gevonden schilderij is authentieke Caravaggio

Een schilderij dat in april 2014 werd gevonden in een zolder in het Franse Toulouse, is een authentiek werk van de Italiaanse schilder Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). Dat heeft kunstexpert Eric Turquin gezegd op een persconferentie in Parijs. “De specifieke lichtwerking en de energie van Caravaggio, zonder correcties en van een vaste hand, en de afgebeelde materie, wijzen erop dat het schilderij authentiek is”, zegt Turquin. Hij voegt daaraan toe dat andere collega’s misschien voorzichtiger zouden zijn in hun oordeel.

Het werk werd in april 2014 op de zolder van een huis in de regio Toulouse gevonden. De eigenaars stootten er per toeval op toen ze er een waterlek wilden herstellen. Het doek is een voorstelling van de Bijbelse figuren Judith en Holofernes en is geschilderd tussen 1600 en 1610.
Op 31 maart had het Franse ministerie van Cultuur het werk nog tegengehouden, toen de eigenaars een exportcertificaat aanvroegen. Het ministerie wilde dat het werk in Frankrijk bleef tot experts het doek onderzochten.Bron: Belga