EK pool – Kamila Khodjaeva verovert Europese titel 9-ball, zilver voor Kurt Deklerck

Op de laatste dag van de Europese poolkampioenschappen in het Oostenrijkse Sankt-Johann im Pongau is Kamila Khodjaeva dinsdag Europees kampioene 9-ball geworden. Bij de rolstoelatleten legde Kurt Deklerck op zilver beslag. De 20-jarige Khodjaeva zag in de finale de Duitse Ina Kaplan een 2-6 voorsprong nemen, maar realiseerde nog een sublieme remonte door vijf racks op rij te winnen voor 7-6 en de Europese titel. Voor haar 17-jarige zus Diana Khodjaeva eindigde het met een 7-4 nederlaag tegen de Duitse Vivien Schade in de laatste herkansingsronde.
De Klerck moest in de finale met 7-2 het onderspit delven voor de Zweed Henrik Larsson. David Himpe leed in de laatste herkansingsronde een nipte 7-6 nederlaag tegen de Brit Roy Kimberky.
De Belgen verlaten het EK met vier medailles. Eerder deze week pakten Declerck en Himpe zilver en brons in het 10-ball. De Belgische medailleoogst oogt mager in vergelijking met vorig jaar. In het Portugese Vale do Lobo veroverde Kamila Khodjaeva toen goud in het 10-ball en zilver in het 9-ball en Straight pool, Diana Khodjaeva brons in 8-ball, 9-ball en 10-ball, Deklerck zilver in het 10-ball en brons in het 8-ball en 9-ball en Serge Das brons in het 8-ball, goed voor in totaal tien medailles.
Kamila Khodjaeva, meervoudig Europees- en wereldkampioene bij de jeugd, heeft nu acht Europese medailles in de prijzenkast. In 2011 en 2013 pakte ze brons in het 10-ball, in 2014 zilver in het 8-ball en brons in het 9-ball. Deklerck zit aan vier keer Europees goud, acht keer zilver en zeven keer brons.

.bron: Belga