Champions League - Manchester City en Real Madrid naar halve finales dankzij De Bruyne en Ronaldo

In de Champions League hebben Manchester City en Real Madrid zich dinsdag voor de halve finales geplaatst. Manchester City won met 1-0 van Paris Saint-Germain (heen: 2-1), terwijl Real Madrid met 3-0 winst een scheve situatie (0-2) wist recht te zetten tegen het Duitse Wolfsburg. Manchester City had genoeg aan een 1-0 thuisoverwinning om het Franse Paris Saint-Germain uit te schakelen, nadat het vorige week in Parijs 2-2 gelijkspeelde. Kevin De Bruyne scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd een kwartier voor tijd met een knap geplaatst schot van buiten het strafschopgebied en werd in de slotfase naar de kant gehaald voor een applausvervanging. In de dertigste minuut had ploeggenoot Sergio Agüero nog een strafschop gemist. Vincent Kompany speelde niet bij Manchester City, de aanvoerder was nog niet hersteld van zijn kuitblessure.

In de andere wedstrijd van dinsdagavond stond Real Madrid voor een aartsmoeilijke opdracht na de 2-0 uitnederlaag tegen Wolfsburg. Cristiano Ronaldo maakte die achterstand al na zeventien minuten goed met twee doelputen in evenveel minuten. De Portugees deed daar in de tweede helft nog een derde doelpunt bij met een goed gemikte vrije trap. Ronaldo is topschutter in de Champions League met 16 doelpunten, nog één keer minder dan zijn eigen record uit 2014. Ronaldo scoorde dit seizoen op het kampioenenbal even veel als Robert Lewandowski en Luis Sarez samen. Die spitsen van Bayern München en Barcelona delen met acht goals de tweede plaats in de topschuttersstand. In de topschuttersstand aller tijden gaat Ronaldo aan de leiding met 93 doelpunten: tien meer dan Lionel Messi (Barcelona).

Woensdagavond zijn ook de andere twee halvefinalisten bekend. Dan verdedigt Bayern München een 0-1 voorsprong bij het Portugese Benfica en gaat titelverdediger Barcelona met een 1-2 voorsprong op bezoek bij Atletico Madrid.