Russisch museum neemt kat in dienst na aprilgrap

Af en toe kan een aprilgrap uit de hand lopen. Zo ook in het Kunst- en Historisch Museum in de Russische stad Serpoechov. Dankzij het grapje heeft het kunstkabinet nu een kater op zijn loonlijst.

Op 1 april stuurde het Kunst- en Historisch Museum van Serpoechov een opmerkelijk berichtje de wereld in. Medewerkers deelden mee dat Maray, de rosse kater die al een tijdje in de buurt rondhangt, solliciteerde naar een functie in de cultuursector. Ondanks dat het beestje beweerde een directe afstammeling te zijn van een vorige eigenaar van het gebouw, was er jammer genoeg geen plaats.De Russische media heeft de aprilvis echter serieus genomen en al gauw stond de telefoon van het museum roodgloeiend. Zij dachten dat de culturele instelling daadwerkelijk een kat in dienst had genomen en wilden maar al te graag een reportage maken. Het personeel besloot dus om hun grap werkelijkheid te maken en benoemde Maray tot de officiële portier.

Een werkdag verloopt redelijk normaal voor de kater. De dag vangt aan om 9 uur en duurt tot 17 uur, met een lunchpauze om 13 uur. Zijn takenpakket bestaat eruit om bezoekers te verwelkomen en eventueel op de foto te gaan met hen.  Het museum geeft Maray kost en inwoon voor zijn verdienstelijke bijdrage. Zo heeft hij zijn eigen tentje op het domein en krijgt hij hamburgers, vis en af en toe zelfs kaviaar als maaltijd.

Foto: SERPUKHOV HISTORICAL AND ART MUSEUM