Piloot keert terug zodat twee passagiers hun stervende kleinzoon kunnen bezoeken

Een piloot van Etihad Airways heeft tijdens een internationale vlucht besloten om terug te draaien om twee passagiers de kans te geven om hun stervende kleinzoon te bezoeken.

Toen de vlucht naar Abu Dhabi aan het taxiën was op de luchthaven van Manchester, kreeg een echtpaar aan boord het bericht dat hun kleinzoon net was binnengebracht op intensieve zorgen. Ze werden aangespoord om zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te komen.De grootvader- en moeder lichtten de stewards in over de situatie. Het cabinepersoneel bracht het nieuws op hun beurt over aan de piloot, die meteen besloot om terug te draaien naar de terminal. De grootouders stapten uit en het luchthavenpersoneel zorgde ervoor dat ze zo snel mogelijk hun bagage en auto kregen.

De kleinzoon is een dag later overleden, maar dankzij de krachtdadigheid van de bemanning en het luchthavenpersoneel hebben de grootouders toch afscheid kunnen nemen. Als ze moesten terugvliegen uit Abu Dhabi, waren ze misschien te laat geweest.

Het verhaal kwam aan het licht dankzij Becky Stephenson, de reisagente van het echtpaar. Op Facebook bedankte zij de luchtvaartmaatschappij uitvoerig voor haar buitengewone klantenservice. In het Facebookbericht liet Stephenson ook weten dat Etihad bevestigd heeft dat de reizigers hun tickets opnieuw mogen gebruiken voor een toekomstige vlucht.

Screen Shot 2016-04-07 at 17_27_31

Foto: AFP / H. Mroue
Screenshot Facebook: Travelmole