Londens toilet te huur voor 3.700 euro per maand

De huurprijzen in Londen swingen al een tijdje de pan uit, maar een verhuurder steekt er nu helemaal de draak mee. Hij verhuurt een extra toilet in het noorden van de Engelse hoofdstad voor 3.000 pond (3.700 euro) per maand. 

De verhuur van het toilet is een goedbedoelde actie om het mogelijk gebrek aan openbare toiletten aan te klagen. James Atherton is de eigenaar van een appartementenblok in het Noord-Londense Highgate West Hill. Vlakbij zijn gebouw is een openbaar toilet, waar veel buschauffeurs hun gevoeg doen. Het gemeentebestuur van Camden wil het toilet sluiten en dat zint Atherton niet.“De buschauffeurs in Highgate hebben geen wc. Ik dacht dus dat ze er zeker eentje zouden willen kopen of met drie zouden samenleggen om het te huren”, aldus Atherton aan Metro UK. “Ik hoop dat ze het openbaar toilet niet sluiten, want het is erg nodig. Tegelijkertijd zou het goed zijn voor mijn zaken”, zegt de geslepen eigenaar.

De wc is lange tijd niet meer gebruikt geweest, maar verkeert volgens de verhuurder in prima staat en kan bovendien gebruikt worden als opslagruimte. Hoewel het kleinste kamertje al heel wat aandacht heeft gekregen, heeft niemand een bod geplaatst.

Foto: Pixabay / Unsplash