Studio 100 slachtoffer van fraude

door
Belga
Leestijd 1 min.

Studio 100 is slachtoffer geworden van een "aanzienlijke fraude". Dat heeft het amusementsbedrijf zelf bekendgemaakt. Een personeelslid met een verantwoordelijke functie binnen het bedrijf heeft de fraude opgezet. Studio 100 heeft een klacht ingediend. Het bedrijf zegt dat de fraude recentelijk is vastgesteld, na een interne controle. De fraude vond plaats binnen de diverse divisies van de groep en was gespreid over verschillende jaren.

"Een personeelslid met een verantwoordelijke functie binnen Studio 100 heeft de fraude opgezet en misbruik gemaakt van zijn functie om de bestaande veiligheidsprocedures te omzeilen", aldus het bedrijf. De manier van frauderen was gebaseerd op fictieve facturatiestromen vanuit diverse malafide vennootschappen.

Studio 100 heeft iedere verdere samenwerking met deze persoon onmiddellijk stopgezet, en alle nodige gerechtelijke stappen ondernomen. Een strafklacht werd neergelegd.

"De fraude brengt de continuïteit van Studio 100 groep niet in het gedrang", aldus nog het bedrijf.

Hoeveel de fraude bedraagt, maakte het bedrijf niet bekend. In het belang van het onderzoek verstrekt het bedrijf geen extra informatie.

bron: Belga