Opnieuw geen WK voor Luca Brecel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Luca Brecel (WS-27) is er niet in geslaagd zich op de hoofdtabel van het wereldkampioenschap snooker te plaatsen. De 21-jarige Limburger moest in het Engelse Sheffield in de tweede van drie kwalificatierondes met 10-8 de duimen leggen voor de 25-jarige Engelsman Liam Highfield (WS-70). Brecel was zondag met een 4-5 voorsprong uit de eerste sessie gekomen en kwam maandag met een 102 century uitstekend uit de startblokken. Met onder meer een 72 break diepte hij de voorsprong nog tot 5-8 uit, maar daarna kwam "The Belgian Bullet" er niet meer aan te pas. Met breaks van 66, 117 en 56 won Highfield vijf frames op rij, voor een plaats in de laatste voorronde tegen Sam Baird (WS-59). Brecel potte van frame vijftien tot zeventien niet één bal en kon ook in het laatste frame slechts vier punten scoren.

Ondanks het missen van het WK kan Brecel met finales in het German Masters en het Shoot-Out en achtste finales op het UK Championship en het Welsh Open, op een geslaagd seizoen terugblikkken. Aan de WK-kwalificaties startte hij niet in de beste omstandigheden. Hij kwam ziek en oververmoeid terug van het China Open. "Dit is de slechtste voorbereiding ooit, gelukkig heb ik al een goed seizoen achter de rug. Mijn verwachtingen zijn laag, het kan dus niet tegenvallen", liet hij voor de start van de kwalificaties optekenen.

Brecel trachtte zich voor een tweede WK te plaatsen. In 2012 werd hij als 17-jarige de jongste WK-deelnemer in de geschiedenis. In het Crucible Theatre werd hij toen in de eerste ronde met 10-5 uitgeschakeld door de Schot Stepen Maguire (WS-16). Ook de voorbije drie jaar sneuvelde hij telkens in de kwalificaties.

bron: Belga