Meisje kritiek na ongeval met geparkeerde wagen in Gistel

In het West-Vlaamse Gistel is een 17-jarig meisje zwaargewond geraakt bij een vreemd ongeval met een geparkeerde wagen. Dat bevestigt de politie van de zone Kouter. Het slachtoffer zat samen met een vriendin op een bank toen de wagen plots vooruitschoot. Het ongeval gebeurde rond 14 uur op de Markt in Gistel. Twee 17-jarige meisjes uit Oudenburg zaten op een bank toen een geparkeerde wagen plots toch vooruitging. De slachtoffers raakten hierbij gekneld. Eén van de slachtoffers werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Het andere meisje liep lichte verwondingen op.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. De parkeerplaats loopt niet bergaf, waardoor het eerder onwaarschijnlijk is dat het voertuig zomaar begon vooruit te rollen. Mogelijk schoot de wagen vooruit toen een passagier de sleutels weer in het contact stak om een raam open te maken.
Verder onderzoek zal uitsluitsel moeten geven. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge heeft geen verkeersdeskundige aangesteld.

bron: Belga