Mayeur: “Ik bied oprecht mijn excuses aan”

Mayeur: "Ik bied oprecht mijn excuses aan"

Brussels burgemeester Ivan Mayeur (MR) heeft maandagavond op de Brusselse gemeenteraad zijn excuses aangeboden voor de uitspraken die hij deed na de manifestatie van hooligans aan de Brusselse Beurs. “Vlaanderen heeft Brussel bevuild met zijn extremisten”, waren toen de woorden van Mayeur. “Het klopt dat ik gezegd heb dat het om Vlaamse hooligans ging. Ik heb daar oprecht spijt van en verontschuldig me bij deze bij alle mensen die zich hierdoor beledigd voelen. Het was niet mijn bedoeling om Vlaanderen te kwetsen, maar wel de schandalige manier waarop de politie van Vilvoorde heeft gehandeld aan te klagen. Ik heb pas later vernomen dat er ook extreme voetbalsupporters uit andere provincies aanwezig waren. Natuurlijk verwar ik 6 miljoen Vlamingen niet met 450 hooligans”, zei Brussels burgemeester Ivan Mayeur.

Onder andere Bianca Debaets (Open Vld) en Bart D’hondt (Groen) noemde de excuses een eerste belangrijke stap om het vertrouwen van de Brusselaars terug te winnen. Daarnaast lag burgemeester Mayeur ook onder vuur voor zijn terechtwijzing van de politie nadat ze op 2 april verschillende extreem-linkse betogers hadden opgepakt aan de Beurs. Er waren ook een twintigtal politiemensen aanwezig om te luisteren naar Mayeur zijn uitleg.
“De politie staat al maanden onder een enorme druk en ze leveren geweldig werk”, aldus Mayeur. “We zijn gesprekken opgestart met de politievakbonden om in de eerste plaats naar hen te luisteren, maar ook een antwoord te bieden op al hun vragen.”bron: Belga