“Lichte verbetering” in toestand geëlektrocuteerde scoutsleider

Lichte verbetering in toestand geëlektrocuteerde scoutsleider

De 17-jarige scoutsleider uit Lier die zaterdagochtend in Gouvy geëlektrocuteerd werd toen hij op een locomotief was gekropen en een hoogspanningskabel raakte, ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis, maar zou ietwat aan de beterhand zijn. Scouts en Gidsen Vlaanderen begeleidt intussen de overige leiders, leden en ouders van de scoutsgroep en hoopt dat hun activiteiten snel kunnen hervatten. De 17-jarige jongeman, de zoon van actrice Ann Pira en acteur en radiopresentator Herbert Bruynseels, was zaterdagochtend rond 5 uur met een medeleider op stap toen hij aan het station van Gouvy om een of andere reden op een locomotief kroop. Hij kwam er in aanraking met de hoogspanningskabel, werd geëlektrocuteerd en liep zware brandwonden op. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft het over “een moment van onbezonnenheid”, maar wil zich verder nog niet uitspreken over de omstandigheden en schuld, aangezien het onderzoek naar de feiten nog loopt.

“Onze gedachten zijn natuurlijk in de eerste plaats bij de jongen zelf. We hebben vernomen dat er mogelijk een lichte verbetering in zijn medische toestand is”, zegt woordvoerder Jan Van Reusel. “Verder is het belangrijk om aan te stippen dat het een leidingsweekend was. Er waren dus geen leden, geen kinderen aanwezig waarover de leiders in kwestie een toezichtsverantwoordelijkheid hadden. Het gaat dan ook niet op om meteen ook te concluderen dat het slechte, onverantwoorde leiders zouden zijn.”

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil het incident wel bespreken met de overige leiders en heeft een begeleidingstraject opgestart voor de scoutsgroep. “Afhankelijk van de evolutie in de toestand van het slachtoffer, de atmosfeer in de scoutsgroep en het herstellen van het vertrouwen van de ouders kunnen de activiteiten hervat worden”, aldus Van Reusel.

bron: Belga