Eindzege Masters golf voor Engelsman Danny Willett

Eindzege Masters golf voor Engelsman Danny Willett

Danny Willett heeft dankzij een foutloze laatste ronde in 67 slagen de Masters (Major/8.799.720 euro) in de wacht gesleept. Op de National Augusta golfbaan in Georgia hield hij zijn landgenoot Lee Westwood en de Amerikaan Jordan Spieth met drie slagen achter zich. Willett, die begin februari de Dubai Desert Classic won, zette een sterke laatste ronde neer in vijf onder par na birdies op de holes zes, acht, dertien, veertien en zestien, waarmee hij uiteindelijk zijn 42-jarige landgenoot Lee Westwood en een falende Amerikaan Jordan Spieth met drie slagen voor bleef.

Spieth, de uittredende kampioen die voor de aanvang van de ultieme ronde nog drie slagen voorsprong telde op Willett, startte nochtans goed. Met vijf birdies en één bogey op de eerste negen holes leek hij naar zijn tweede Masters-titel af te stevenen. Vanaf de tiende hole liep het fout met achtereenvolgens twee bogeys en een quadruple bogey en werd hij teruggeslagen. Spieth, voormalig nummer één van de wereld, putte nog birdies weg op de holes dertien en vijftien, maar na een bogey op de zeventiende hole moest hij tevreden zijn met een gedeelde tweede plaats.Westwood, die voor de tweede keer in zijn loopbaan tweede werd, kwam rond in 69 slagen. Voor Westwood, die al zeven keer deel uitmaakte van het winnende Europese Ryder Cup-team, is het de achttiende keer dat hij in de top-10 eindigt waarvan zes keer in de top-3. De Engelsman Paul Casey en de Amerikanen Dustin Johnson en J.B. Holmes eindigden op een gedeelde vierde plaats met vier slagen meer dan Willett.

De 28-jarige uit Sheffield kreeg na zijn overwinning, zoals de traditie het wil, ‘The Green Jacket’ overhandigd door de uittredende kampioen. Voor Willett is zijn eerste Major-zege in twaalf deelnames aan één van de vier Major-toernooien. Hij klimt meteen naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst. Het was ondertussen 17 jaar geleden dat een Europeaan, José Maria Olazabál, The Masters kon winnen. De Australiër Jason Day en de Noord-Ier Rory McIlroy moesten genoegen nemen met een gedeelde tiende plaats op zes slagen van de winnaar.

bron: Belga