Rijstpap is bezig aan een opmars

Rijstpap staat voor heel wat mensen gelijk aan de afsluiter van een lekker etentje bij de grootmoeder of het dessert dat je in de hemel voorgeschoteld krijgt met gouden lepeltjes. Maar als we enkele foodies op Instagram mogen geloven, is rijstpap de hipste maaltijd in dessertenland. 

Net als de sushitaart en sushiburger duikt ook deze food trend voor het eerst op op Instagram. Onder de hashtag #ricepudding tonen heel wat creatievelingen hun unieke en geüpgradede versie van rijstpap. Denk: extra chocolade, fruit, speculaas of glutenvrije varianten.



Ook de Britse supermarktketen Waitrose merkt dat het traditionele dessert aan een stevige opmars bezig is. Zo is de verkoop van rijstpap het afgelopen jaar met 8% gestegen en wordt er op de website massaal gezocht naar originele recepten om rijstpap te maken. Zo werd er het afgelopen jaar 400% meer gezocht naar recepten voor rijstpap met appelsien of gember en 90% meer naar vanillerijstpap of rijstpap met amandelen.

A photo posted by @zlow_loris on

A photo posted by Laura ? (@laura_simonazzi) on