Obesitashond ‘Fat Vincent’ ondergaat opmerkelijke transformatie

‘Fat Vincent’ heeft zijn naam niet gestolen. Toen het hondje acht maanden geleden terecht kwam in een dierenasiel in Houston, woog het maar liefst 17 kilogram. Dankzij een trainer, lange wandelingen en een ubergezond crashdieet is de teckel nu onherkenbaar. 

Toen het dierenasiel K-9 Rescue Vincent in huis nam nadat zijn baasje was overleden, worstelde de viervoeter met rugklachten en veel te hoge cholesterolwaarden. Gelukkig nam dierenarts en teckelexpert Melissa Anderson het obesitashondje onder haar vleugels.Where's Vinnie?! Just napping with my foster bros! Can you find me? #k9angelsrescue

Posted by Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston on Wednesday, 16 September 2015

De dierenverzorgster gaf de hond een streng dieet en liet hem af en toe wat zwemmen. Nadat de eerste kilo’s eraf vlogen, maakte ze lange wandelingen met Vincent. Gemakkelijk was dat niet voor Anderson, want ze kreeg tijdens het uitlaten vaak gemene opmerkingen naar haar hoofd geslingerd.

Ready for my celebrity coming-out party announcing my upcoming feature in People Magazine. Bring on the cocktails!

Posted by Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston on Monday, 21 December 2015

Na enkele maanden wierp de training zijn vruchten af en speelde de viervoeter bijna 10 kilogram kwijt. Om zijn nieuwe gewicht te vieren, kreeg hij ook een nieuwe bijnaam: Skinny Vinnie. Als Vincent zijn streefgewicht behaald heeft – hij heeft nog 1 kilogram te gaan – mag de hond geadopteerd worden. Wij hebben zo’n klein vermoeden dat de nieuwe baasjes zullen staan dringen om de ‘fitdog’ mee naar huis te nemen.

Posted by Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston on Friday, 1 April 2016