Met dit toetsenbord schrijf je net als Shakespeare

Heb je altijd al willen schrijven als Shakespeare? Dan hebben we goed nieuws: SwiftKey komt met een nieuw toetsenbord voor smartphones dat je helpt om teksten neer te pennen in de stijl van de bekende toneelschrijver. 

Op 23 april 2016 is het exact 400 jaar geleden dat William Shakespeare overleden is. Om deze dag te herdenken heeft SwiftKey alle werken van de wereldberoemde schrijver geanalyseerd. Zo kon het bedrijf een duidelijk beeld krijgen van de taaltechnische gedachtegang van Shakespeare.Het resultaat is ShakeSpeak. De applicatie werkt relatief eenvoudig: je typt een tekst en ShakeSpeak vult je opstel aan in Shakespeariaanse taal. Als je bijvoorbeeld “O Romeo, Romeo, wherefore art”, typt, voegt SwiftKey daar “thou Romeo” aan toe. Daarnaast formuleert de app een resem suggesties om een hedendaagse tekst meer te laten lezen als een toneelstuk uit de vroege 17e eeuw.

Er zitten wel twee addertjes onder het gras. Zo gaat het om een limited edition en moet je de tekst in het Engels typen, aangezien dat ook de moedertaal is van de schrijver.

Foto SwiftKey