Gene Simmons en rapgroep N.W.A. hebben ruzie met elkaar

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 14: Musician Gene Simmons attends the 2016 Pre-GRAMMY Gala and Salute to Industry Icons honoring Irving Azoff at The Beverly Hilton Hotel on February 14, 2016 in Beverly Hills, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP

Het zit scheef tussen Gene Simmons en de hiphoppers van N.W.A. Simmons had verklaard dat hij uitkijkt naar het einde van hiphop en de leden van de rapgroep hebben hun inhuldiging in de Rock and Roll Hall of Fame gebruikt om te reageren op de uitspraken.

Kiss-frontman Gene Simmons en de rapgroep N.W.A. komen niet goed overeen de laatste tijd. Simmons had in een interview laten optekenen dat hij uitkeek naar het einde van hiphop. Tijdens hun inhuldiging in de Rock and Roll Hall of Fame reageerde MC Ren, een lid van N.W.A., daarop met de woorden: «Ik wil aan mr. Simmons zeggen dat hiphop er altijd zal zijn».Ice Cube, het bekendste lid van de groep, liet zijn licht schijnen op de zaak in het magazine Rolling Stone. “Ik respecteer Gene Simmons, maar ik denk dat hij hier fout zit, want rock ’n roll is geen instrument en het is niet zingen”, aldus Ice Cube. “Rock ’n roll is een ingesteldheid. N.W.A. is waarschijnlijk meer rock ’n roll dan veel mensen waarvan hij vindt dat ze wel in rock ’n roll behoren. We hebben dezelfde punkmentaliteit, dezelfde bluesmentaliteit.”

Het antwoord van de rockster liet niet lang op zich wachten. «Laat me maar iets weten als Jimi Hendrix een plaats krijgt in de Hip-hop Hall of Fame», aldus Simmons.

Foto AFP / K. Djansezian