Bouwvakkers ontdekken langste python ooit

In Maleisië hebben bouwvakkers een enorme python gevonden. Het dier zou acht meter lang zijn en daarmee is het mogelijk de grootste python ter wereld. 

Het zou gaan om een netpython, een van de grootste reptielensoort in de wereld. De bouwvakkers kregen het gevaarte in het oog toen ze bezig waren aan de constructie van een viaducht op het eiland Penang. De burgerwacht van het Maleisische leger kwam ter plaatse om de python te vangen, een karwei dat maar liefst een halfuur in beslag nam.“Het dier is acht meter lang en weegt 250 kilo”, vertelde Herme Herisyam, een medewerker van de burgerwacht, achteraf aan The Guardian. Ter vergelijking: een volwassen python wordt doorgaans tussen de drie en zes meter lang.

Als de cijfers kloppen, is deze python de langste slang ter wereld. Het record staat momenteel op naam van Medusa, een 7,67 meter lange slang uit het Amerikaanse Missouri. Het is nu wachten op een reactie van Guinness World Records om te weten of de Maleisische netpython echt groter is.

Foto Malaysia’s Civil Defence Force