WTA Charleston – Sloane Stephens in finale tegen Elena Vesnina

WTA Charleston - Sloane Stephens in finale tegen Elena Vesnina

De 25-jarige Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-25) en de 29-jarige Russische Elena Vesnina (WTA-85) spelen zondag de finale van het met 753.000 euro gedoteerde WTA-toernooi van Charleston. Zevende reekshoofd Stephens zag de Duitse Angelique Kerber (WTA-2), eerste reekshoofd en titelverdedigster op het gravel in South Carolina, er bij een 6-1, 3-0 achterstand ziek de brui aan geven. Kwalificatiespeelster Vesnina schakelde het Italiaanse vijfde reekshoofd Sara Errani (WTA-20) in 2 uur en 19 minuten met 6-4, 4-6 en 6-2 uit.
Zondag gaat Stephens in haar vierde finale voor een vierde WTA-titel, de derde dit seizoen. Eerder dit jaar was ze al de beste in Auckland en Acapulco, vorig jaar won ze in Washington.
Vesnina won twee WTA-toernooien, allebei in 2013 (Hobart en Eastbourne). Voordien was ze zes keer verliezend finaliste. Op weg naar haar zege in Hobart schakelde ze Stephens in de halve finales met tweemaal 6-2 uit. Stephens krijgt nu voor het eerst een kans op revanche.
De jongste jaren ontpopte Vesnina zich vooral tot dubbelspecialiste. In 2014 was ze nummer drie van de wereld in het dubbelspel, nu is ze twaalfde op de wereldranglijst. In 2013 won ze met haar landgenote Ekaterina Makarova Roland-Garros en in 2014 het US Open. Met de Braziliaan Bruno Soares bracht ze dit jaar op het Australian Open het dubbel gemengd op haar palmares.

.bron: Belga