WK snelheid – Italiaan Romano Fenati pakt de bloemen in Moto3, Livio Loi is achtste in Verenigde Staten

WK snelheid - Italiaan Romano Fenati pakt de bloemen in Moto3

Romano Fenati (KTM) heeft zondag de Grote Prijs Moto3 van de Verenigde Staten, de derde van achttien manches in het wereldkampioenschap, op zijn naam geschreven. De Italiaan toonde zich na 99,2 kilometer op het Circuit of the Americas in Austin (Texas) sneller dan de Spanjaard Jorge Navarro (Honda) en de Zuid-Afrikaan Brad Binder (KTM), die wel leider blijft in de WK-stand. Fenati liet in de kwalificaties de vijfde chrono optekenen en startte vanop de tweede rij. De 20-jarige Italiaan rukte dankzij een uitstekende start meteen op naar de tweede plaats. Fenati profiteerde van een fout van Navarro in de achtste ronde om naar de leidersplaats te snellen. Hij weerstond nadien de aanvallen van zijn Spaanse opponent en reed na een foutloze race naar zijn zevende GP-overwinning in de Moto3.
Livio Loi (Honda) evenaarde met een achtste stek zijn beste seizoensuitslag. De 18-jarige Limburger mocht zijn race vanop de tiende plaats aanvangen. Hij won twee posities en eindigde op 21.841 van Fenati. Ook in de openingsmanche op het circuit van Losail finishte hij als achtste. In de GP van Argentinië vorige week werd hij zestiende.
Binder blijft WK-leider in de Moto3. De Zuid-Afrikaan verzamelde 52 punten. Navarro is tweede met 49 punten, Fenati maakt de top drie compleet. Loi staat op de twaalfde stek met zestien punten.

.bron: Belga