WK motorcross – GP van Argentinië – Sloveen Gajser wint in Neuquen, Van Horebeek is vijfde

WK motorcross - GP van Argentinië - Sloveen Gajser wint in Neuquen

De jonge Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft zondag in het Argentijnse Neuquen (Patagonië) de Grote Prijs motorcross van Argentinië in de MXGP-klasse gewonnen. In de vierde WK-manche eindigde 19-jarige Gajser voor de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) en de Duitser Max Nagl (Husqvarna). Gajser, vorig jaar wereldkampioen in de MX2, moest in de eerste reeks Nagl en Cairolo laten voorgaan. In de tweede reeks snelde de Sloveen naar de zege en verwees hij Cairoli naar de tweede plaats. De Franse wereldkampioen en WK-leider Romain Febvre (Yamaha) werd daarin derde (4e in de GP). Een vijfde stek in de eerste reeks en een vierde in de tweede volstonden voor Jeremy Van Horebeek niet voor een podiumplaats. Hij was in de eindstand de beste Belg met een vijfde plaats. Kevin Strijbos en Clément Desalle veroverden allebei 24 punten, maar Strijbos’ betere uitslag in de tweede reeks leverde hem de negende stek in de eindstand op. Desalle, die midden februari de ellepijp in zijn linkerarm brak, is tiende.
In de WK-stand nadert Gajser (172) tot op drie punten van WK-leider Febvre (169). De achtvoudige wereldkampioen Cairoli (144) is derde, voor Van Horebeek (138). Strijbos is achtste met 103 punten, Desalle vijftiende met 47 punten.
De Nederlandse WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) won de GP in de MX2. Zowel in de eerste als in de tweede reeks domineerde hij, net als in de voorbije drie WK-manches. De Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) werd tweede, de Rus Aleksandr Tonkov derde. Damon Graulus (Honda) moest tevreden zijn met de zestiende plaats. Herlings voert de WK-stand aan met het maximum van 200 punten.

.bron: Belga