Parijs-Roubaix – Tom Boonen: “Je verliest meer koersen dan je er wint”

Parijs-Roubaix - Tom Boonen: "Je verliest meer koersen dan je er wint"

Tom Boonen kon zijn ontgoocheling goed verbergen op de piste van Roubaix. Geen vijfde kassei in de kast. “Natuurlijk is dat heel jammer”, erkende hij. “Maar ik kan hier toch moeilijk staan huilen. Je verliest als renner meer koersen dan je wint.” Boonen deed wat hij vooraf beloofd had: koers maken. “Het was een mooie wedstrijd denk ik, al heel vroeg kregen we een straffe koers, het tactische plan werd goed uitgevoerd door mijn ploegmaten. Iedereen heeft gedaan wat hij kon en daar ben ik heel tevreden over.”
“In de slotfase zat iedereen op zijn tandvlees. Toen we met vijf man voorop raakten, heb ik niet getwijfeld. Ik wilde niemand meer laten terugkomen. Toen Hayman mij in de slotkilometers passeerde, moest ik diep gaan om hem bij te benen. Maar ik had het volle vertrouwen in de sprint. Ik probeerde iedereen op te vangen, maar Hayman kwam op kop voor de laatste bocht. Vervolgens zette Sep aan, maar hij bleef naast mij hangen en daardoor raakte ik een beetje ingesloten. Ik zeg niet dat ik anders had gewonnen, maar daardoor kon ik niet echt meesprinten. Dat is geen fout dat je maakt, dat is een sprint, die loopt nooit zoals je wilt. Zoals je wel vaker ziet in Parijs-Roubaix zat de winnaar vooraan in de laatste bocht en daar zat ik niet. Hayman rijdt gewoon een goede sprint.”
“Ik heb het maximale gedaan om te winnen. Aan mezelf getwijfeld heb ik nooit. Ik heb 1.000 keer gezegd dat ik iedere wedstrijd zou rijden met de bedoeling hier top te zijn en ik ben blij dat ik daar in geslaagd ben. Of ik volgend jaar terugkom? Ik had voor de koers al beslist dat ik mezelf een week de tijd zou geven na de koers om die beslissing te nemen en niet emotioneel te reageren. Als ik zie wat ik de voorbije maanden allemaal moeten doen heb om hier goed te zijn… Dan gun ik mezelf nu toch wel wat vakantie, ik wil nu even alles laten bezinken, want ik heb mezelf soms wel eens voorbijgelopen in die maanden. Aan de conditie en benen ligt het niet. Ik zou het wel nog kunnen, blijven koersen. Misschien is deze tweede plaats wel de motivatie die ik nodig had. Mijn contract doe ik dit jaar zeker nog uit.”

.bron: Belga