Parijs-Roubaix – Patrick Lefevere: “Boonen had vijfde kassei echt verdiend”

Parijs-Roubaix - Patrick Lefevere: "Boonen had vijfde kassei echt verdiend"

“Die tweede plaats is vooral jammer voor Tom”, reageerde manager Patrick Lefevere (Etixx – Quick.Step) op de tweede plaats van Tom Boonen in Parijs-Roubaix. “Hij had die vijfde kassei echt wel verdiend.” “Natuurlijk ben ik ontgoocheld”, verklaarde Lefevere. “Niet voor mezelf, maar voor Tom. Ik gunde het hem zo hard, wij allemaal. Hij heeft er hard voor gewerkt na die valpartij. Hij heeft heel lang moeten herstellen. Mensen zien dat niet, maar hij heeft geen gewone winter gehad, hij heeft niet het werk kunnen doen wat hij andere jaren deed, het was niet gemakkelijk om terug te komen, maar hij doet het toch.”
“Tom heeft hier een heel mooie koers gereden, gekoerst om te winnen, er alles aan gedaan en hij is strijdend ten onder gegaan. Je zag dat het een sprint was met vijf renners die doodop waren, stervende zwanen. Het was mooi geweest indien hij had gewonnen, dat record had gepakt, dan hadden we geschiedenis geschreven, maar het is nu niet zo. Dat is heel jammer.”
“Of hij nu er nu mee op moet ophouden? Die vraag is nu helemaal niet van belang”, aldus Lefevere, “het is aan Tom om die beslissing te nemen. Als je hem ziet koersen zoals vandaag, is dat totaal niet aan de orde. De renners van vandaag kunnen bij wijze van spreken tot hun 40e rijden, maar de vraag is of Tom zich nog kan blijven opladen om al die opofferingen te blijven doen. Dat is iets dat hij moet uitmaken.”

.bron: Belga