Belgen in het buitenland - Divock Origi opnieuw aan het kanon bij Liverpool

Liverpool heeft zondag op de 33e speeldag in de Premier League met 4-1 gewonnen van Stoke City. Liverpool ging op Anfield Road met een 2-1 de rust in na doelpunten van Alberto Moreno (8.) en Daniel Sturridge (32.), voormalig Barcelona-toptalent Bojan Krkic had na 22 minuten tegengescoord voor de bezoekers uit Stoke-on-Trent. Bij de rust mocht Divock Origi Sheyi Ojo komen vervangen, de Rode Duivel drukte meteen zijn stempel met twee doelpunten (50. en 65.) in amper twintig minuten. Ook donderdag was de bijna 21-jarige Origi trefzeker voor de Liverpudlians: in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League op bezoek bij Borussia Dortmund scoorde hij in het Signal Iduna Park de openingstreffer, uiteindelijk voetbalde Liverpool met een 1-1 gelijkspel een goeie uitgangspositie bij mekaar voor de terugwedstrijd van komende week. In totaal heeft Origi nu vier treffers in de Premier League achter zijn naam staan, eentje in de Europa League en drie in de League Cup.

Collega-Rode Duivel Simon Mignolet stond de hele wedstrijd tussen de palen bij The Reds, die met 31 wedstrijden op de teller over Stoke naar de achtste plaats klimmen.