Anthony Joshua verovert IBF-titel bij de zwaargewichten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Anthony Joshua heeft zaterdagavond laat de IBF-bokstitel bij de zwaargewichten veroverd. De regerende olympische kampioen haalde het in de Londense O2 Arena na KO in de tweede ronde van de Amerikaanse titelverdediger Charles Martin. De 26-jarige Joshua bracht zo ook zijn zestiende profkamp tot een goed einde en won opnieuw met KO. Hij bokste nog maar één kamp die langer dan drie ronden duurde. "Joshua wordt de grootste ster in de wereld, als hij dat al niet is", klonk het bij zijn promotor Eddie Hearn.

Voor de 29-jarige Martin was het pas zijn allereerste nederlaag in 25 kampen. Hij had de IBF-titel in januari veroverd door de Oekraïner Vyacheslav Glazkov te kloppen. De IBF-titel bij de zwaargewichten was toen vacant. De Brit Tyson Fury moest de titel inleveren omdat hij een duel tegen Glazkov, de door de IBF aangeduide challenger, weigerde en verkoos het nogmaals op te nemen tegen de de onttroonde Vladimir Klitschko.

Als Fury Klitschko op 9 juli in Manchester opnieuw kan verslaan, lijkt een Britse clash tussen hem en Joshua onafwendbaar.

bron: Belga