Star Wars wint drie MTV Awards

Star Wars: The Force Awakens L to R: Rey (Daisy Ridley) and Finn (John Boyega) Ph: David James ©Lucasfilm 2015

‘Star Wars: The Force Awakens’ is de grote winnaar van de MTV Movie Awards. De sciencefictionfilm sleepte drie beeldjes in de wacht.

‘The Force Awakens’ kreeg de belangrijkste prijs, Film van het jaar. Er wordt al druk gewerkt aan de opvolger, maar hoofdrolspeelster Daisy Ridley en regisseur J.J. Abrams onderbraken maar al te graag de opnames om de prijs in ontvangst te kunnen nemen. Ridley won verder ook in de categorie Beste doorbraak en haar collega Adam Driver in de categorie Beste slechterik.Charlize Theron werd geëerd als Beste actrice voor haar rol in ‘Mad Max: Fury Road’ en Leonardo DiCaprio mocht naar huis met het beeldje van Beste acteur voor zijn rol in ‘The Revenant’.

BURBANK, CALIFORNIA - APRIL 09: Actress Charlize Theron attends the 2016 MTV Movie Awards at Warner Bros. Studios on April 9, 2016 in Burbank, California. MTV Movie Awards airs April 10, 2016 at 8pm ET/PT.   Emma McIntyre/Getty Images for MTV/AFP

Beste actierol was voor Chris Pratt in ‘Jurassic World’ en Ryan Reynolds’ ‘Deadpool’ won Beste gevecht en Beste komische rol. Jennifer Lawrence kreeg het beeldje voor Beste held voor ‘The Hunger Games: Mockingjay Part 2’. Beste waargebeurde verhaal was voor ‘Straight Outta Compton’.

Oudezakkenprijs
Acteur Will Smith mocht de MTV Generation Award ontvangen. “Hij opende het pad voor acteurs door te tonen dat iemand met om het even welke kleur om het even welke rol kan spelen en een prijs kan winnen”, zei Hally Berry, die hem de carrièreprijs overhandigde. Voor Smith was het een hele eer om de “oudezakkenprijs” te krijgen. “Dit is ongelofelijk mooi. Ik bracht mijn eerste single uit op mijn 17e en word dit jaar 47. Dat betekent dat ik in juni dertig jaar in de business zit”, zei hij in zijn dankwoord.