Naaktschilderij van Trump tentoongesteld in Londen

Wie Donald Trump in zijn blootje wil bewonderen, kan sinds vrijdag terecht in de Londense kunstgalerij Maddox Gallery. Daar is een werk te bezichtigen van artieste Illma Gore, dat eerder in de VS werd gecensureerd.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

Kunstenares Illma Gore toont met haar werk "Make America Great Again" de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump volledig naakt. Met het werk wil ze "mensen aan het denken zetten over het belang dat we hechten aan fysiek voorkomen". Op het schilderij staat Trump afgebeeld met een micropenis, de manier waarop de artieste de miljardair in zijn adamskostuum voorstelt. In februari postte ze reeds een foto van het schilderij op Facebook met de woorden "wat er ook in je broek zit, je kan altijd een grote lul zijn".

Gore is afkomstig van het Amerikaanse Los Angeles, waar het kunstwerk als te controversieel wordt beschouwd. De kunstenares heeft al honderden doodsbedreigingen ontvangen van sympathisanten van Trump. Ook op verschillende sociale netwerken werd het schilderij gebannen. Geïnteresseerde kopers dienen een miljoen pond, omgerekend zo'n 1,25 miljoen euro, ophoesten om het werk in handen te krijgen.

Foto AFP / N. Halle'n