Knuffelhond vermist na ruimtereis

De kinderen van de Morecambe Bay Community lagere school zijn op zoek naar Sam the Dog. De pluizige knuffelhond werd laatst gezien aan de rand van de ruimte.

Voor een wetenschapsproject lieten de leerlingen van de Engelse Morecambe Bay Community lagere school een reusachtige heliumballon opstijgen. Die ballon ging helemaal tot de rand van de ruimte en was voorzien van een camera en een GPS-tracker. De vlucht had ook één passagier: Sam the Dog.Sam the Dog is de geluksbrenger van het English Lakes Hotels Resorts & Venues. De knuffelhond ging helemaal tot aan de rand van de ruimte, maar bij de afdaling liep het mis. Sam kwam los van de camera en de tracker en stortte neer op aarde. Toen de kinderen de apparaten terugvonden in een veld nabij Burnley, was de mascotte nergens te bespeuren.

De school heeft daarom een zoekactie op poten gezet om Sam terug te vinden. Zij schatten dat de hond in een straal van 64 tot 80 kilometer rond Burnley geland is. Dat is een behoorlijk groot gebied, waar de Ierse Zee bovendien deel van uitmaakt. Het team achter de lancering blijft echter optimistisch en is overtuigd dat Sam op vaste grond is gevallen.

Als extra incentive om Sam te zoeken, krijgt de eerlijke vinder een gratis overnachting in het Morcambe Bay’s Midland Hotel.