Drie mannen gered van onbewoond eiland in Stille Oceaan

Drie schipbreukelingen zijn donderdag levend van een onbewoond eiland in de Stille Oceaan gered. Met de takken en bladeren van palmbomen schreven ze het woord ‘help' op de grond zodat ze van op grote afstand konden worden gespot. Dat meldt het Amerikaans leger, dat heeft deelgenomen aan de reddingsoperatie.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

De drie mannen waren met een zeilboot onderweg tussen twee eilanden van de eilandengroep Micronesia toen hun boot door een golf omsloeg. Midden in de nacht zijn de mannen naar het dichtstbijzijnde eiland gezwommen. Maandag werd een grootschalige zoekactie opgestart naar de vermiste personen. Na drie dagen wist een vliegtuig van de Japanse luchtmacht de schipbreukelingen op te merken dankzij de levensgrote 'help' op het strand, die de schipbreukelingen maakten met palmbladeren.

Daarop werd de kustwacht van Guam, een eiland in de Stille Oceaan met een Amerikaanse militaire basis, op de hoogte gebracht. Met een schip werden ze naar een bewoond eiland gebracht. De mannen maken het goed, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse kustwacht tegen CNN.

Foto Pixabay

#USNavy P-8A from VP-5 assists @USCG with rescue from uninhabited island https://t.co/sbamaOqZaV pic.twitter.com/9wAzu9J7dC

— U.S. Pacific Fleet (@USPacificFleet) April 9, 2016