Weerbericht - Vrij zonnig weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

We hebben een vrij zonnig weekend voor de boeg, al gooit een wolkenzone die vanaf de kust over het land trekt zaterdagavond roet in het eten, en mogelijk een beetje regen. Zondag zou helemaal droog blijven en maandag loopt het kwik zelfs op tot 19 graden, alvorens enkele regen- of onweersbuien ons opnieuw in een wisselvallige week brengen. In het midden en oosten van het land blijft het zaterdagnamiddag droog met zonnige perioden. Aan de kust en in het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en nog net voor de avond kan het er af en toe gaan regenen. De zuidwestenwind waait matig, aan zee vrij krachtig. De maxima bedragen 11 graden aan zee en in de Ardennen, ongeveer 14 graden in het centrum en tot 16 graden in de Kempen.

Zaterdagavond en -nacht wordt het overal zwaarbewolkt met tijdelijk wat regen. Later verschijnen er opklaringen aan de kust en in het westen. Hierdoor wordt het in deze regio ook het koudst. Plaatselijk kan het kwik er tot rond het vriespunt dalen. Bovendien kunnen er mistbanken ontstaan. Elders is het door de aanwezigheid van bewolking enkele graden zachter.

Zondag blijft het droog met geregeld zon, maar over het oosten is het eerst nog bewolkt. De wind waait zwak tot matig en krimpt van het zuiden naar het oosten. De maxima schommelen van 11 tot 14 graden.

Maandag wordt tamelijk warm weer verwacht. Het is eerst vrij zonnig en de middagtemperatuur loopt op tot zowat 19 graden. Aan het eind van de namiddag of 's avonds komen enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling. Van dinsdag tot en met vrijdag zou het dan wisselvallig worden met soms regen of enkele buien, maar tussendoor ook opklaringen. Overdag wordt het dan zowat 15 graden.

bron: Belga