Sep Vanmarcke blaakt van vertrouwen

Sep Vanmarcke blaakt van vertrouwen

“Ik ben goed hersteld van de Ronde van Vlaanderen”, verklaarde Sep Vanmarcke zaterdag na de ploegpresentatie van LottoNL-Jumbo in Compiègne. “Fysiek en mentaal ben ik klaar voor Parijs-Roubaix.” Sep Vanmarcke toonde weinig stress zaterdag in Compiègne. De derde plaats in de Ronde van Vlaanderen gaf hem duidelijk een boost van vertrouwen. “Ik ben blij dat ik goed ben gerecupereerd van de Ronde. Dat heeft toch enkele dagen geduurd, maar nu ben ik terug volledig in orde.”
Vanmarcke wordt door de Franse en buitenlandse pers bij de favorieten geplaatst. “Dat is normaal na mijn derde plaats in de Ronde. De renners die daar vooraan rijden, doen dat meestal ook de week nadien in Roubaix. Al staan Sagan en Cancellara voor mij nog wel een trapje hoger. Wat mijn tactiek is om hen te verslaan? Veel tactiek komt daar niet bij te pas. Ik moet gewoon hopen dat ik sterker ben dan hen en ik moet ze van me afschudden, maar ik besef heel goed dat het heel moeilijk zal zijn. We zullen moeten zien hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. Ik zal wat geluk moeten hebben en gespaard moeten blijven van pech.”
“Parijs-Roubaix is een koers waar veel kan gebeuren. Het is een koers die je met geen enkele andere klassieker kan vergelijken. Ik weet gewoon dat ik Fabian en Peter in de gaten zal moeten houden. Als zij in de aanval gaan, moet ik mee zijn. Ik verwacht me ook aan een sterk blok van Etixx – Quick-Step, dat veel zal aanvallen en de koers hard zal willen maken.”
“Ik hoop Parijs-Roubaix ooit te winnen. We proberen het zondag en als het niet lukt, volgt er volgend jaar een nieuwe kans.”

.bron: Belga