Omstreden naaktschilderij van Trump tentoongesteld in Londen

Omstreden naaktschilderij van Trump tentoongesteld in Londen
Omstreden naaktschilderij van Trump tentoongesteld in Londen

Sinds vrijdag is in een kunstgalerij in Londen een schilderij te bezichtigen van een volledig naakte Donald Trump. Het werk werd eerder in de Verenigde Staten gecensureerd; de schilder had er honderden doodsbedreigingen ontvangen van sympathisanten van de Amerikaanse presidentskandidaat. Artieste Illma Gore, die haar thuisbasis heeft in het Amerikaanse Los Angeles, doopte haar werk “Make America Great Again”, naar de verkiezingsslogan van de Amerikaanse miljardair.

Op het schilderij tentoongesteld in Maddox Gallery toont de artieste hoe zij zich Trump voorstelt in zijn adamskostuum. Het resultaat is evenwel niet erg flatterend voor de mannelijke delen van de miljardair, aangezien die op het werk een micropenis heeft.

Het kunstwerk moet “mensen aan het denken zetten over het belang dat we hechten aan fysiek voorkomen”, legde de 24-jarige artieste uit.

Voor de VS was het schilderij te controversieel; Gore kreeg er duizenden doodsbedreigingen. Ook op verschillende sociale netwerken werd het kunstwerk gebannen.

Wie het werk in huis wil halen, moet diep in de buidel tasten: het kost een miljoen pond of een kleine 1,25 miljoen euro.

Bron: Belga