Nederlands minister verspreidt brief zoontje dode militair

“Mag ik jullie wat vragen over papa?” Dat staat in een brief van het 8-jarige zoontje van een in Afghanistan omgekomen militair. Hij wil meer weten over zijn vader en de brief is zaterdag via Twitter verspreid door de Nederlandse minister van Defensie Jeanine Hennis. Militair Rob Donkers stierf in 2007 op missie in Afghanistan. Zijn zoontje Stan vraagt aan familie, vrienden en collega’s van Rob onder meer: “Wat vond papa leuk, hield papa van dieren en deed hij het op school goed?” Stan, die zijn vader nooit heeft gekend, is behalve naar verhalen ook op zoek naar foto’s en filmpjes.
Hennis heeft een foto van de brief gemaakt en op haar Twitteraccount gezet. “Op verzoek. Follow-up zeer welkom”, schrijft ze.
Sergeant der eerste klasse Donkers kwam op 33-jarige leeftijd om het leven door een ongeluk in Uruzgan. Op een doorwaadbare plaats in een rivier bij Tarin Kowt kantelde het pantservoertuig waarin hij zat, door een wegverzakking. Donkers maakte deel uit van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en woonde in Kerkrade, niet ver van de Belgische grens.

bron: Belga