Moslimverenigingen herdenken aanslagen aan metrostation Maalbeek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Platform van de Moslims in België, de Liga van imams van België en de Unie van Moskeeën van Brussel en Vlaams-Brabant zijn zaterdag samengekomen aan het metrostation in Maalbeek voor een herdenkingsmoment ter ere van de slachtoffers van de aanslagen in België. Zo'n vijftigtal imams en moslims verzamelden zaterdag omstreeks 14.30 uur aan het metrostation Maalbeek om de slachtoffers van de aanslagen in het metrostation Maalbeek en de luchthaven van Zaventem te herdenken.

Er werd een stukje uit de koran voorgelezen en er werd ook een bloemenkrans neergelegd aan de ingang van het metrostation Maalbeek . Verschillende aanwezigen droegen pamfletten met boodschappen als: "Raak niet aan ons land", "Terrorisme is geen religie" of "Samen staan we sterk".

"We veroordelen de aanslagen van 22 maart. Radicalisering en extremisme zijn de antipoden van ons geloof. Al onze gebeden gaan dan ook uit naar alle slachtoffers, ongeacht hun afkomst en religie", vertelde de woordvoerder van de moslimverenigingen. "We zijn bereid om samen te werken met de politie en de overheid en hopen dat er maatregelen komen, zodat we snel kunnen terugkeren naar sociale vrede."

bron: Belga