Jubilieumweekend Humo’s Rock Rally opent met concert oud-winnaars

Het jubileumweekend voor de twintigste editie van Humo’s Rock Rally is zaterdagavond in de Ancienne Belgique ingezet met een concert van vier ex-winnaars die nog eens het beste van zichzelf geven. De Brassers (Winnaar publieksprijs in 1980), Meuris plays Noordkaap (Winnaar in 1990), The Van Jets (Goud in 2004) en Compact Disk Dummies (Goud in 2012) spelen er een festivalset met nummers uit hun eigen repertoire, maar met een knipoog naar het roemrijke verleden van Humo’s Rock Rally. Zo’n achthonderd concertgangers wonen de eerste avond van het jubileumweekend bij.
Tegelijkertijd loopt in de AB het hele weekend een tentoonstelling van alle Rock Rally-affiches van de hand van kunstenaar Ever Meulen (pseudoniem Eddy Vermeuelen) en loopt er ook een interactieve expo met beelden uit het archief van de VRT.
Morgen/zondag 10 april is er de finale van Humo’s Rock Rally. Vanaf 15 uur strijden tien bands om de titel van de twintigste editie van ‘de moeder aller rockwedstrijden’. De tien bands die in de finale staan zijn: Billie Rodney, Delta Crash, dirk., Equal Idiots, frøwst, Kasablanka, milpool, Portland, Rewind Productions en Whispering Sons. Rond 21 uur is bekend wie de opvolger is van bands als dEUs, School is Cool, Goose of Balthazar.

bron: Belga