Gebroken vinger houdt Philippe Gilbert uit Brabantse Pijl

Gebroken vinger houdt Philippe Gilbert uit Brabantse Pijl

De gebroken vinger die Philippe Gilbert overhield aan een ruzie is met succes geopereerd. De breuk werd met vijf pinnetjes vastgezet. Dat meldde zijn team BMC zaterdag. Gilbert herstelt nu thuis. De Brabantse Pijl komt woensdag te vroeg voor de 33-jarige Luikenaar. Over zijn deelname aan de Amstel Gold Race wordt later deze week beslist. Volgens een communiqué van BMC kregen Philippe Gilbert en Loïc Vliegen vrijdag in Theux ruzie met twee dronken mannen, die in een auto zaten. Eén van de twee stapte uit en zou zich agressief gedragen hebben tegenover de twee wielrenners. Bij het handgemeen dat volgde, liep Gilbert drie breukjes op in de linkermiddelvinger. De autobestuurder spreekt die versie tegen. Volgens hem waren het net Gilbert en zijn ploegmaat die zich agressief gedroegen. De man stelt dat hij niet dronken was en zelf niet geslagen heeft en diende klacht in tegen Gilbert en Vliegen.
Gilbert en Vliegen worden maandag op het politiebureau verwacht om een verklaring af te leggen. “Loic en ik hadden vijfenhalf uur gereden. We hadden het parkoers van Luik-Bastenaken-Luik verkend en waren op weg naar huis, toen een wagen ons in Theux op volle snelheid passeerde, wat tot een woordenwisseling leidde. Ik zal mijn volledige medewerking aan het politieonderzoek verlenen”, zegt Gilbert in een persbericht van BMC.
Om het onderzoek niet te schaden mogen Gilbert en Vliegen voorlopig niet meer details vrijgeven. Ze zullen dan ook geen interviews geven. BMC plant wel een telefoonconferentie met de twee, nadat ze bij de politie hun verklaring afgelegd hebben.

.bron: Belga