Aanslagen – Manifestatie van “anarchisten” in Brussel blijft uit

De bijeenkomst “tegen de militarisering van onze levens in Brussel”, een initiatief die van een groep die zich “de anarchisten” noemt, is uitgebleven. Er werd aangekondigd dat deze zou plaatsvinden in Stalingradlaan in Brussel, maar een grote aanwezigheid van de politie heeft dit in de kiem gesmoord. De anarchisten hadden aangekondigd dat ze zaterdag om 17 uur wilden verzamelen op het Stalingradplein in Brussel voor hun bijeenkomst “tegen de militarisering van onze levens in Brussel”.
Vrijdag 9 april werd door het kabinet van Brussels burgemeester Mayeur (PS) echter al bevestigd dat deze manifestatie niet aangevraagd werd en dus ook onwettig en verboden was. De politie was prominent aanwezig om 17 u in het straatbeeld in en rond de Stalingradlaan. Verschillende mensen, mogelijke betogers, werden weggestuurd of moesten zichzelf bekend maken op vertoon van hun identiteitskaart. Van een echte bijeenkomst was er nooit sprake.
Vrijdag 9 april besliste de Stad Brussel al dat er voor zondag 10 april een manifestatieverbod geldt. Of de extreemrechtse groepen “Nation” en “Vlaanderen Identitair”, die hadden aangekondigd samen te manifesteren, zondag het verbod zullen respecteren, blijft nog zeer de vraag.

bron: Belga