De professionele desktop wordt stijlvoller dan ooit tevoren!

De tijd dat je computerruimte een rommelig hoekje was met gigantische apparaten die blazen en veel lawaai maken, behoort gelukkig tot het verleden. Dankzij de technologische vooruitgangen van de laatste jaren zijn schermen en desktopcomputers niet enkel sneller en beter, ze nemen ook een pak minder plaats in. Het compacte ontwerp betekent vaak ook dat er ruimte is voor designoverwegingen, zoals een stijlvol ontwerp of minder zichtbare draden. Professionele accessoires, zoals een externe harde schijf, werden op dat vlak vaak over het hoofd gezien. Seagate brengt daar nu verandering in met de Innov8.

Waar een bureau vroeger boog onder het gewicht van een zware CRT-monitor, pronkt er nu een compact en vederlicht LCD-scherm. De dradenspaghetti van een toetsenbord en muis zijn geen verplichte kost meer dankzij draadloze varianten. Maar mensen met een oog voor het esthetische en een beroep waarvoor ze hun computer nodig hebben, zaten nog altijd met een frustratie: externe harde schijven.Fotografen, designers, videomonteurs … kennen de situatie ongetwijfeld. Een lelijke, luide doos met een wirwar van kabels, die een onontbeerlijke doorn in het oog vormt. Wanneer ze dat verfoeilijke ding willen gebruiken, moeten ze bovendien nog eens op zoek naar een vrij stopcontact. Seagate, ’s werelds leider op het gebied van data-opslag, maakt nu een einde aan die frustatie met de Innov8.

De Seagate Innov8 is immers de eerste desktop harde schijf die via USB gevoed wordt. Dankzij de vooruitgang van de USB 3.1-technologie en de introductie van Seagates eigen Ignition Boost Technologie heeft de Innov8 genoeg aan één kabel voor zowel de gegevensoverdracht als de energievoorziening. Een andere voedingsbron of adapter is dus niet nodig. Dat is een knappe vernieuwing, zeker als je weet dat de Innov8 plaats biedt voor maar liefst 8 terabyte aan data!

Bovendien heeft Seagate er ook voor gezorgd dat de Innov8 een streling voor het oog is. Zo beschikt de schijf over een hoogwaardige, uitgebalanceerde aluminium behuizing. Daarnaast kunnen gebruikers de schijf naar voorkeur horizontaal of verticaal op hun bureau plaatsen. De aandacht voor het design is anderen ook niet ontgaan. Zo sleepte de Innov8 dit jaar de prestigieuze Red Dot design award in de wacht! De Innov8 is dus niet enkel de eerste desktop harde schijf die via USB gevoed wordt, het is ook de eerste die onbeschroomd op je bureau kan schitteren!