WK snooker – Luca Brecel neemt eerste horde

WK snooker - Luca Brecel neemt eerste horde

Luca Brecel (WS-27) heeft zich vrijdag in het Engelse Sheffield voor de tweede kwalificatieronde van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De 21-jarige Limburger won met 10-8 van de één jaar jongere Engelsman Steven Hallworth (WS-101). Brecel, die de voorbije maand een zwaar programma moest afwerken en ziek van het China Open terugkwam, speelde een matige eerste sessie en moest met een 4-5 achterstand naar de avondsessie. Daarin liep Hallworth tot 4-7 uit. Vervolgens won Brecel echter vijf frames op rij, waarmee hij op één spelletje van de zege kwam. Hallworth spartelde nog één frame tegen, maar in het achttiende was de buit binnen voor Brecel.
In de tweede van drie kwalificatierondes treft Brecel Liam Highfield (WS-70). Die ontdeed zich met 10-2 van de amateur Luke Simmonds. Als Brecel ook die kaap neemt, volgt een partij tegen de winnaar van het duel tussen Sam Baird (WS-59) en Tom Ford (WS-38).
Brecel tracht zich voor een tweede WK te plaatsen. In 2012 werd hij als 17-jarige de jongste WK-deelnemer in de geschiedenis. In het Crucible Theatre werd hij toen in de eerste ronde met 10-5 uitgeschakeld door de Schot Stepen Maguire (WS-16). De voorbije drie jaar sneuvelde hij telkens in de kwalificaties.

.bron: Belga