Treinverkeer via luchthaven erg gedeeltelijk hersteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

De IC-treinen 08 (Antwerpen-Mechelen-Luchthaven-Leuven-Aarschot-Hasselt) zal vanaf morgen opnieuw langs de luchthaven Brussel-Nationaal passeren maar zonder er halt te houden. De IC-lijnen 35 (Amsterdam-Schiphol Luchthaven-Den Haag-Roosendaal-Antwerpen-Mechelen-Luchthaven-Brussel) en 29 (De Panne-Lichtervelde-Gent-Aalst-Brussel-Luchthaven-Leuven-Landen) blijven voorlopig wel nog omrijden, zo meldt de NMBS vanmorgen. Vanaf maandag worden de IC-treinen 17 (Dinant-Namen-Ottignies-Etterbeek-Brussel-Bordet-luchthaven) en 27 (Charleroi-Nijvel-Eigenbrakel-Etterbeek-Brussel-Bordet-luchthaven), die momenteel nog worden omgeleid via Schaarbeek, beperkt in Bordet.

Sinds de aanslagen op 22 maart wordt het station Brussels Airport Zaventem niet meer bediend door het treinverkeer, en aan die situatie verandert voorlopig niets, benadrukken de spoorwegen. Er wordt nog steeds gezocht naar een oplossing die zowel de veiligheid van de reizigers garandeert als de toegang tot de luchthaven mogelijk maakt, luidt het.

De NMBS herinnert de reizigers er ook aan dat de treinen die het station Brussels Airport Zaventem als eindhalte hadden, sinds 22 maart beperkt worden tot de voorlaatste halte.

bron: Belga