Tom Boonen gelooft in vijfde zege in Parijs-Roubaix

Tom Boonen gelooft in vijfde zege in Parijs-Roubaix

Tom Boonen gelooft dat hij zondag zijn vijfde Parijs-Roubaix kan winnen. Dat vertelde de kopman van Etixx – Quick-Step op een persmoment bij sponsor Omega-Pharma in het Oost-Vlaamse Nazareth. Boonen heeft dit jaar nog geen overwinning op zak, reed een onopvallende klassieke campagne, maar gelooft dat hij klaar is om zondag mee te strijden voor de overwinning in Roubaix. “Ik heb er alles aan gedaan om zondag aan die start te verschijnen, ik had al die wedstrijden en kilometers nodig na mijn valpartij vorig jaar in Abu Dhabi om hier te kunnen zijn. Ik ben blij dat de koers er aankomt, D-day, de dag waar ik al lang op zit te wachten en naar uitkijk. Ik heb geen stress, ben zelfs heel relaxed, Ik denk dat ik in de best mogelijke vorm ben voor zondag.”

Boonen geeft wel toe dat hij niet dezelfde supervorm heeft als in 2012, toen hij zijn laatste Parijs-Roubaix won. “Zo sterk als toen, ben ik niet. Maar ik ben wel goed en ik kan een Parijs-Roubaix winnen op 90 procent. Het is een andere koers, niet vergelijkbaar met de Ronde van Vlaanderen. Ik ben blij dat ik nog eens zonder problemen aan de start kan staan. Ik voel dat ik nog altijd progressie maak, mijn vorm groeit. Ik voelde me de voorbije weken steeds beter en denk dat ik klaar ben om iets te tonen zondag. Dit is ook de koers die me het beste ligt en dat is altijd een voordeel. Ik voel dat ik kan winnen en op het juiste moment klaar zal zijn. In Parijs-Roubaix kan ik ‘all-in’ gaan, moet ik de 1% safety die je nog houdt in de Ronde van Vlaanderen met het oog op wat nog komt, niet in rekening houden. Ik kan al mijn kaarten spelen en ga dat ook doen, want zo’n vijfde kassei in mijn kast zou wel mooi zijn en zou het helemaal ‘af’ maken.”Welke tactiek moet zijn ploeg dan hanteren? “Tactiek, tactiek, je moet gewoon ‘ballen aan je lijf hebben’ om resultaat te rijden, al te grote plannen zijn niet altijd nodig”, antwoordde Boonen laconiek. “We hebben een sterke ploeg waarmee we naar het front kunnen gaan.”
Of het nu zondag zijn laatste Roubaix is? “Er is evenveel kans in mijn hoofd dat het mijn laatste is, als dat het niet mijn laatste is.”

bron: Belga