Tenniscoach Julien Hoferlin overleden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tenniscoach en -consultant Julien Hoferlin is vanmorgen overleden aan de gevolgen van kanker. Dat melden onder andere de RTBF en Steve Darcis. Hoferlin werd amper 49. Hoferlin startte zijn trainerscarrière in 1989 als coach van Dominique Monami. Twee jaar later ging hij aan de slag bij de AFT (de Franstalige tennisvereniging), waar hij de jeugd in het trainingscentrum van Bergen begeleidde. Daarna werkte hij als coach van Christophe Rochus, later kreeg hij ook diens broer Olivier onder zijn hoede.

De Luikse coach was van 1993 tot 1998 ook de adjunct Steven Martens bij het Belgische Fed Cup-team en was tussen 2006 en 2008 eveneens kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg. Eind 2008 ging hij voor de Britse tennisfederatie werken.

Voor aanvang van de Davis Cup-finale van eind vorig jaar tussen België en Groot-Brittannië raakte bekend dat Hoferlin aan een hersentumor geopereerd was. "Een coach, een vriend, en veel meer. We gaan je missen juju, #loveu", meldde Steve Darcis vanmorgen al op Twitter.

bron: Belga