Koen De Brabander nieuwe secretaris-generaal bij KBVB

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koen De Brabander wordt vanaf 1 november de nieuwe secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Dat bevestigde de KBVB in een persmededeling. Bij een selectieprocedure van het headhuntingbedrijf Hudson werd De Brabander verkozen uit 130 kandidaten. De 52-jarige bedrijfsrevisor gaat vanaf 1 november aan de slag. "Tot dan zal hij met volle overgave zijn interne verantwoordelijkheden evenals zijn professionele taken richting klanten bij BDO verder opnemen. Koen De Brabander is gehuwd, heeft twee volwassen dochters en is perfect drietalig", klinkt het bij de KBVB.

"Ik ben erg tevreden dat de keuze op mij is gevallen", vulde De Brabander verder aan. "Ik ben een gepassioneerde voetballiefhebber en hoop dat ik mijn ervaring zal kunnen meebrengen naar deze nieuwe wereld. We maakten ondertussen afspraken over de manier waarop ik in samenwerking met het Uitvoerend Comité, de raad van bestuur en het management de voetbalstructuren zal leren kennen. Tot 1 november wil ik mij echter met de grootst mogelijke focus wijden aan mijn taken bij BDO, waar ik dertig jaar aan de slag was. De verantwoordelijkheid ten opzichte van die klanten is voor mij op korte termijn primordiaal."

Een selectiecomité van de KBVB koos unaniem voor De Brabander. "Koen heeft met zijn ervaring en kennis met betrekking tot organisatiestructuur en leiderschap op ons allen een sterke indruk gemaakt", liet bondsvoorzitter François De Keersmaecker weten. "We zijn ervan overtuigd dat we een erg integere en sterke secretaris-generaal hebben aangesteld."

bron: Belga