Genkenaar blijft aangehouden voor vluchtmisdrijf in Lommel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 30-jarige man uit Genk, die dinsdag in Lommel op negen fietsers inreed, blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer in Hasselt. De verdachte was op de Buskruitstraat in Lommel op negen fietsers ingereden, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. Aan de hand van de nummerplaat kon de man uit Genk ontmaskerd worden. Advocaat Pieter Govaerts, die de man op de raadkamerzitting vertegenwoordigde, vertelde dat de verdachte spijt heeft van zijn daden. De raadsman wilde verder geen commentaar kwijt, om de sereniteit rond het onderzoek te bewaren.

Zeven fietsers werden na het ongeval met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Drie van hen zijn nog gehospitaliseerd. Van één man is de toestand nog zorgwekkend.

De bestuurder uit Genk was woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, vluchtmisdrijf met gekwetsten, rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en inbreuken op de wegcode. Ook zijn 28-jarige vrouwelijke passagier werd toen gearresteerd, maar nadien vrijgelaten.

bron: Belga