Bruce Springsteen annuleert concert vanwege anti-transgenderwet in North Carolina

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bruce Springsteen heeft een concert geannuleerd in de Amerikaanse staat North Carolina uit protest tegen een wet die transgenders discrimineert, zo heeft de Amerikaanse rockster op zijn website gemeld. De nieuwe wet in North Carolina, die onder meer de invoering van unisextoiletten voorkomt, zorgde de afgelopen weken voor een storm aan kritiek van beroemdheden, bedrijven en organisaties. De betalingsdienst Paypal kwam al terug op zijn plan om een nieuw operationeel centrum te openen in Charlotte.

"Zoals jullie, mijn fans, wel weten, zou ik in Greensboro, North Carolina, spelen deze zondag. We weten echter ook dat North Carolina net de HB2 heeft doorgevoerd, die door de media ook de 'bathroom law' wordt genoemd, waarin wordt opgelegd welke toiletten transgenders mogen gebruiken", aldus Springsteen op zijn website. "Even belangrijk is het dat de wet de rechten van LGBT-burgers aanvalt om mensen aan te klagen wanneer hun mensenrechten worden geschonden in hun werkomgeving. Geen enkele andere groep mensen in North Carolina krijgt het zo hard te verduren."

The Boss noemde de nieuwe wet "een poging van mensen die niet tegen de vooruitgang kunnen die ons land heeft gemaakt rond de erkenning van de rechten van al onze burgers, om die vooruitgang weer om te keren". "Momenteel zijn er veel groepen, bedrijven en individuen in North Carolina die zich verzetten tegen deze negatieve ontwikkelingen. Dit alles in beschouwing genomen, is de tijd aangekomen voor mij en mijn band om onze solidariteit te tonen voor deze vrijheidsstrijders", aldus Springsteen, die toevoegt dat "sommige zaken belangrijker zijn dan een rockconcert, and dit gevecht tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid is er één van".

bron: Belga