Belgische tenniswereld reageert verslagen op overlijden Julien Hoferlin

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische tenniswereld is in rouw na het overlijden van Julien Hoferlin, die vanochtend op 49-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloor. "Een coach, een vriend en nog veel meer. We gaan je missen 'Juju'", schreef tennisser Steve Darcis op zijn Twitter-account. Hoferlin werkte nog als deeltijds coach van Darcis toen de hersentumor eind vorig jaar ontdekt werd. Maar ook tal van andere Belgische tennissers betuigen hun medeleven op de sociaalnetwerksites. "Zo onrechtvaardig. Tot ziens, Ju. We gaan je missen. Mijn gedachten gaan uit naar de familie", schreef Ysaline Bonaventure. "Tot ziens, vriend. We gaan jouw humor en passie missen", vulde Germain Gigounon even later aan. Ook ex-tennisser Filip Dewulf reageert verslagen. "Ik ben er kapot van. Ik heb altijd genoten van zijn gezelschap."

"Rust in vrede en sterkte aan de familie en vele vrienden van Julien Hoferlin, een van de meest fantastische mensen die ik ooit ontmoette", schreef Bob Madou, huidig business director bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Jaren geleden was Madou echter aan de slag als Performance Coach Education Manager voor de Britse Tennisfederatie LTA, toen ook Hoferlin nog op de Britse loonlijst stond. In die periode coachte hij ook de Brit Dan Evans, die een foto van zichzelf en een lachende Hoferlin op Twitter plaatste. "Deze foto spreekt boekdelen: Julien was altijd aan het lachen en grappen aan het maken. Zo zal ik jou ook herinneren, vriend. Het leven is te kort."

"Wat een triest nieuws. Onze gedachten gaan uit naar de familie", lieten de organisatoren van de Davis Cup weten in een korte mededeling. Tussen 2006 en 2008 werkte Hoferlin als kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg.

bron: Belga