Winkeluitbater vraagt inkomgeld om bezoekers die enkel kijken te weren

De uitbater van een curiositeitenwinkeltje in de Duitse stad Essen heeft beslist om aan alle klanten inkomgeld te vragen. Die maatregel komt er nadat de man opmerkte dat heel wat bezoekers enkel komen kijken, maar niets kopen.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Michael Pütz baat Ideenreich uit, een winkel met allerlei geschenkideeën, in de Essense binnenstad. Door de hoge huurprijzen is het niet eenvoudig voor Pütz om uit de kosten te komen. Nochtans krijgt zijn zaak heel wat mensen over de vloer. Vrijdag trok hij uiteindelijk aan de noodrem en plaatste hij een opmerkelijke maatregel op Facebook.

"Het is nu 16 uur. Ik heb ongeveer vijftig klanten in de winkel en 12,50 euro in de kassa", deelt Pütz mee via Facebook. Daarom plaatste hij een de volgende boodschap aan de ingang. "Enkel kijken kost vanaf nu 2 euro per persoon. Natuurlijk krijg je dat bedrag terug als je aankoop wordt afgerekend."

Het bordje werd gretig opgepikt door de Duitse media. Heel wat mensen hebben laten weten dat ze zich laten afschrikken door het inkomgeld, maar Pütz kreeg ook steun. Een week later blijkt dat de maatregel met een korreltje zout genomen moet worden. Pütz heeft immers een nieuw bordje opgehangen.

"Wie DAT bordje zoekt, moet ik teleurstellen. 'Lanterfanten voor 2 euro' geldt enkel op dagen waarop ik ook ander werk heb", verklaart het nieuwe bordje. Daarnaast meldt de uitbater nog dat de boodschap vorige week slechts drie à vier uur heeft uitgehangen, terwijl hij het deze week nog niet gebruikt heeft.

Foto: Facebook / ideenreich Essen