Wielerwereld neemt afscheid van Daan Myngheer

door
Belga
Leestijd 1 min.

In een afgeladen volle Sint-Amanduskerk in Hooglede heeft de wielerwereld afscheid genomen van Daan Myngheer. De 22-jarige profrenner overleed op 28 maart in het Corsicaanse Ajaccio tijdens een wedstrijd ten gevolge van een hartaanval. De kerk was te klein voor de uitvaartplechtigheid van de renner van Vélo Club Roubaix Lille Métropole. Enkele honderden mensen volgden de plechigheid buiten of in het kerkportaal. Er waren wel luidsprekers voorzien zodat iedereen de begrafenis kon volgen.

De zus van Daan, Fleur, opende de plechtigheid met een dankwoord aan alle aanwezigen en in het bijzonder aan de ploeg van Daan Myngheer. "Dank dat Daan zijn droom kon waarmaken", opende ze. Daarna werden kaarsen aangestoken rond een grote foto van de renner en ook zijn kampioenentruitjes werden opgehangen aan zijn kist en zijn fiets. Er passeerden op groot scherm heel wat foto's van de renner en doorheen de plechtigheid passeerden verschillende liedjes met een speciale betekenis voor Daan, zijn verloofde Emely Geldhof, de familie en zijn ploegmaats.

Ook heel wat mensen uit de wielerwereld woonden de plechtigheid bij, zoals Nico Mattan, Patrick Lefevere en ASO-topman Christian Prudhomme. De offerande duurde ruim anderhalf uur. De familie stond erop iedereen persoonlijk te bedanken voor hun komst.

bron: Belga